politicon.eu

názory a komentáře

Česko Společnost Z

Lidovecké mládežnické organizace spojily síly

TZ – Během uplynulého víkendu došlo v Brně ke sloučení mládežnických organizací KDU-ČSL Mladých lidovců a Mladých křesťanských demokratů. Slučovacího sjezdu se účastnilo 120 delegátů z obou mládežnických spolků a řada hostů. Pro sloučení hlasovalo přes 90 procent všech delegátů. Spojení sil mládežnických organizací podporuje i vedení KDU-ČSL.

O sbližování našich spolků jsme jednali intenzivně více než tři roky. Nebyl to úplně jednoduchý krok, každý spolek již měl za sebou dlouhou cestu a bohatou činnost. Jednali jsme především o tom, jak zachovat a podpořit z obou spolků to nejlepší. Museli jsme se ale shodnout také na názvu organizace, nových stanovách nebo novém logu a zároveň přesvědčit naše členy o tom, že je to dobrý krok. Spojená organizace má zhruba 439 členů ve 12 krajích a řadí se tak mezi nejsilnější mládežnické organizace politických stran v Česku,“ uvedl Radovan Gaudyn, který se stal předsedou sloučené organizace.

Kromě 120 delegátů ve věku 15-35 let navštívila sjezd i řada významných hostů jako například hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, senátorka Šárka Jelínková nebo ředitelé politických nadací Konrad-Adenauer-Stiftung, Hanns-Seidel-Stiftung nebo Institutu pro křesťansko-demokratickou politiku. Za vedení KDU-ČSL se účastnil slavnostního podpisu fúzní smlouvy i místopředseda KDU-ČSL a 1. náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Jednalo se o historický okamžik. Mladí lidovci ukázali, že jim jde hlavně o výsledky a dobrou spolupráci. Oceňuji jejich nasazení. V dnešní době jsme spíše svědky, že se spolky a organizace rozdělují, než že by se slučovaly. Od sloučení si slibuji především spojení toho dobrého z obou organizací. To znamená pořádání desítek skvělých vzdělávacích akcí nejen pro mladé a zároveň dobrou spolupráci s partnerskými spolky a politickými stranami v zahraničí. Mladí lidovci stojí na třech základních kamenech, prvním je vzdělávání nových politiků, druhým působení ve veřejném prostoru a služba společnosti a třetím je spolupráce s KDU-ČSL. Mladí lidovci jsou pro KDU-ČSL velmi důležití, řada Mladých lidovců působí ve vedení svých obcí,“ uvedl Hladík, který sám byl do 35 let členem Mladých lidovců a přes 2 roky byl jejich předseda.


Jak bude reklama vypadat?
-
Zakoupením reklamy odměníte autora článku částkou 60 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

LEAVE A RESPONSE

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..