politicon.eu

názory a komentáře

Česko Společnost

Jak se na demonstraci proti Babišovi nechat vypískat za 30 sekund

Chystá se další demonstrace proti Babišovi. Dle zvaných celebrit si mohu odvodit, co tam tak bude ke slyšení. Nikdo neřekne nic nového a nikdo nic konkrétního. Jen známé fráze a neurčitá přání. Skoro, jako by to snad byla nějaká zvláštní forma modlitby. Kdybych tam řečnil já, vypískali by mne za 30 sekund. Takže si ten projev (spíše torzo) odložím sem.

Jsem stejně rozhořčený jako vy, ale z jiného důvodu. Zeman i Babiš jsou mi ukradení. Nebýt jejich funkcí, nevěděl bych o nich. Ano, i já bych byl raději, kdyby místo nich vládli prezident Dobromil a premiér Vševěd, ale ještě raději bych byl, kdyby nevládl nikdo.

Chtěl bych se zeptat, co vám vlastně vadí?


Že je lhář prezidentem a zloděj premiérem? No ale vždyť vyhráli volby, nejste přeci proti volbám?

Nebo vám vadí tvrdost EET? No počkat, ale daně se platit musí a jejich neplacení je zločin ohrožující celou společnost. Nebo není?

Vadí vám, že hrozný prezident není nikomu odpovědný? No ale tak je psáno v ústavě, nejste přeci proti ústavě?

Nebo vám vadí, že vládce zosnoval a teď provádí státní převrat? Ale vždyť postupuje dle zákonů. Nejste přeci proti zákonům?

Vadí vám, že vládce postupně získává neomezenou moc nad parlamentem, policií, státními zástupci? No ale takhle je stát navržen, že kdo má největší moc, má mít největší moc. Z toho co slýchám a čtu, když mluvím s lidmi, jsem pochopil, že všichni chtějí po státu všechno. Ne každý zvlášť, ale všichni dohromady jo. Ve výsledku tak neexistuje věc, kterou by stát neměl dělat, a nad kterou by tak Babiš neměl mít moc. Takhle stát funguje, je to hierarchická pyramida moci. Nejste snad proti státu?

To, proti čemu demonstrujete, je stát. Ale protože v něj věříte, a nedovedete si představit nic jiného, tak ta demonstrace nedává smysl. Bůh může být hajzl, ale je to pořád Bůh. I když zabíjí lidi. Nemůžete boha odmítnout, když v něj stále věříte.

Ale i tak jsem rád, že jsme se tu dnes sešli. Lidé by měli přemýšlet o mantinelech demokracie, protože bez toho jim nedojde, že územní monopol na výkon násilí (definice státu z Wikipedie) z principu žádné mantinely moci nemá a mít nemůže.

Přesto všechno jsem optimista. Stejně jako komunisty nejvíce ohrožovali jiní komunisté, přesně podle Darwina, tak Babiše nakonec sejme jinej Babiš. A protože máme sociální sítě a všichni u sebe nosí kamery, násilí a excesy se už tak dobře neutají. Využijme tento čas k zamyšlení, jak se na planetě zařídit lépe, a snažme se přitom vyvarovat hádek a mentálních oxymoronů. Děkuji za pozornost.

Aktualizace 1: Samozřejmě, po tomhle rantu musí následovat otázka: “Ale co dál, ale jako doopravdy? Aby to k něčemu bylo.” Souhlas. Řešení je vrátit stát zpět lidem.

D a n i e l   S t e i g e r w a l d
Autor je „ajťák“ a příznivec „minimálního státu“ neboli libertarián.
javascript-skoleni.cz
převzato se svolením autora



Jak bude reklama vypadat?
-
Zakoupením reklamy odměníte autora článku částkou 60 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

LEAVE A RESPONSE

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..